Per los setanta ans de l’Escloupeto de Rodés

Una plan genta fèsta s’es debanada lo dissabte 30 de setembre de 2023 per marcar l’anniversari de l’Escloupeto de Rodés.
Odile, filha de Mirelha Vaylet-Boutary e felena de Joseph Vaylet, representava nòstra associacion amb Magali sa filha e Leonie sa felena. Fa que tres generacions de la descendéncia de Joseph Vaylet éran presentas per nos remembrar que Joseph Vaylet e sa filha Mirelha, amb sa vièla, foguèron sòcis de l’Escloupeto tre la creacion del grop.
De mai, aquel 30 setembre, dos sòcis de l’Escloupeto que son tanben sòcis de « Les Amis de Joseph Vaylet – Occitans en Roergue-Naut », an estats onorats.
Gérard Assier, Jos-Sindic de la Mantenença Gasconha Naut Lengadoc, recebèt la cigala d’argent de Mèstre d’Òbra del Felibrige (Dicha pel la cigala d’argent de Mestre d’Óbra del Felibrige) e lo jove manteneire Stefan Baurès, la letra de felicitacions per son engatjament al Felibrige e la defensa de la cultura d’Òc.
Accroupie, Mireille Vaylet et sa vielle – A droite Joseph Vaylet

Gérard Assier, cigale d’argent du Felibrige

Lettre de félicitations à Stefan Baurès

de gauche à droite : Brigitte Bascaules, Sindic de la Maintenance de Gascogne-Haut-Languedoc / Jacques Mouttet, Capoulié du Felibrige de 2006 à 2022 / Adeline Bascaules-Bedin, Reine du Félibrige / Paulin Reynard, Capoulié du Felibrige.

Aquí quauques mots que volèm dire a las Pastorèlas, al Rodelet,
A totes los grops amics  e tanben als « esclopets »,
Escrichs per Zefir Bòsc, lo Majoral Poeta
Pels seissant’ans de la nòstra Esclopeta.

Contunhatz, donc longtemps, la tradicion :
Del vièlh dançar e l’organisacion
Del teatre, coma la cançon vòstra
Servatz tant que se pòt la Lenga Nòstra !